...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

2 Eylül 2009 Çarşamba

.:Arbat-2006-Chantez Tziganes:.


Yavne Roma by Arbat on Grooveshark

1. Dobre Dien Romale
2. Yamchik
3. Guene Roma
4. Chantez Tziganes
5. Me Som Gojo Chavoro
6. Chansons Hongroises
7. Exhalitzigane
8. Verte Campagne/Na Rebalki
9. Vichnia
10. Danse De Sabre
11. Patia
12. Johnny
13. C'Boubnamy Guitaroi
14. Ou est tu, mon amour?
15. Civo

Lilia Roos (vocal, danse),
Peter Iourtchenko (vocal, danse),
Pascal De Loutchek (guitar, vocal),
Serge Camps (guitar, vocal),
Franck Anastasio (bass, vocal)


albüm bilgisi

1989 da kurulan gurup Moskova'nın en mistik yerlerinden birinin adını alıp onu çingene ruhuyla birleştirmeyi denemişler. Asyadan, Kafkaslara, Rusyadan, Orta Avrupa'ya kadar ki bütün çingene ezgilerini renkli dansları ile bütünleştiren gurubu zevkle dinleyeceksiniz..

diğer albümleri

-2006-Chantez Tsiganes
-1998-Drom-The Path
-1996-I Lo-The Heart


3 yorum:

motet dedi ki...

Çok sevdiğim bir dostum arbat la ilgili çok daha farklı bir bilgi vermişti bana eskiden ve bu bilgi aslına bakarsan içimdeki "tat" duygusunu acayip harekete geçirmişti.

Ama Moskova ne hikmetse bana hep soğuk havayı hatırlattığından ve soğuğu pek sevmediğimden henüz gitmediğim yerlerden bir tanesi.Moskovanın ortasından geçen bir sokakmış bana söylenenlere göre ve muhteşem yemeklerin olduğu lokantalarla dolu bir yermiş Arbat Sokağı....

Bu müziklerden sonra kesin gidilmeli diyorum. Yani oralarda bir de bu müzikler çalıyorsa şişmanlayarak dönmek var Moskova dan...

Çok güzel müzikler ,çingene ruhum kabardı yine....

ocean dedi ki...

güzel albümdür,(hepimizin içinde biraz çingenelik var sanırım)
khachaturian'ın sabre dance ı tom la jerry nin bitmek bilmeyen kovalamacısını anımsatır(sizden etkilendim tabi heidi,suzan avcı dansları derken bu cıktı işte:))

arbat hakkında;
birkac basamak yükseltiden caddeye hakim olunca ilk gördügünüz tarihtir.
mimarisi korunmuş yapılar göze carpar.saglı sollu sıralanmış leziz tatlar sunan restaurantlarından kokular salınır.çiçek tezgahları ile kurdugunuz tanışıklıga ,şövalede devam eden resimlere tanıklık ederken ,sokak müzisyenlerinin tınıları eşlik eder yolculugunuza.
arada istiklal caddesinin, nevizadenin havasını yakalamanız da olasıdır.soluklarınız hızlanır her yanına sinmiş yaşanmışlıgın kokusunu içinize çekerken..
arbatla özdeşleşmiş bir el falı bakıcısı vardı bir tarihte, heveslenip bulmuştuk. sacları belinde, kaftana benzer paltosu ile hala oralardaysa bir fal da siz baktırın fantazi sınırlarında ilgiliyseniz:)
orada osetrina yenir derim ,içecek tercihiniz alkolsuzse kvas olur yoksa elbette votka..salatayı unutmamak lazım ekşi lahana ile yapılan küçük elma dilimlerinin şenlendirdiği neşeli bir salatadır.finalede, büzülmüş bohçayı andıran şekilleri ile ballı kreptir yakışan.
güzeldir arbat görülesi-yaşanılasıdır.

blog için ;
bilen degilde öğrenen olmayı hep daha çok sevmişimdir.Böyle mekanların varlığıyla bu degişmeyecek sanırım.
teşekkürler..

motet dedi ki...

Hepimiz öğreneniz sevgili ocean...

Kesinlikle buraya gidilmelidir.

Votka olsun bu arada, nasıl içeceksem ?, ama oralara gidip votka içmeden olmaz bu işler gibi geldi bir an.

Kesinlikle fal da baktırılmalıdır...

Menü beynimin gizil köşelerine yazılmıştır, yazım biçiminizle mekan göz önüne gelmiş, kokular duyulmuştur.

Şimdi yutkunma ve "ah" deme zamanıdır

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..