...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

8 Eylül 2009 Salı

.:Al Di Meola-Horgas Eszter-He and Carmen:.




1.Cseka Gabor; Exordium
2.Astor Piazzolla; Cafe 1930
3.Astor Piazzolla; Double Concerto
4.Georges Bizet; Entr' Act
6.Al Di Meola; Misterio
7.Astor Piazzolla;Milango del Angel
8.Hars Viktor; Dance Part 1
9.Horgas Eszter-Hars Viktor;Dance Part2
10.Georges Bizet; Habenera
11.Astor Piazzolla; Libertango
12.Georges Bizet; Finale


albüm bilgisi

Dünyaya gelmiş geçmiş en büyük gitarcılardan bir tanesi şüphesiz Al Di Meola.

Gerek kendi başına, gerek diğer sanatçılarla, gerekse konuk olarak yapmış olduğu sayısız albümlerin hepsinde çok farklı bir tını yakalayabileceğimiz bu büyük usta 1954 New Jersay doğumludur.

Alışık olduğumuzun dışında Al Di Meola müzik yaşantısına küçük yaşta davul çalarak başlamıştır. Jazz müziğin en büyük okullarından biri olan Berklee Müzik Koleji'ne girerek 1971yılında Barry Miles öncülüğündeki caz-füzyon gurubunda çalmaya başlamıştır.

Aslında onun dünya da tanınması sağlayan yine bir başka büyük ustadır. Chick Corea' nın muhteşem grubu Return to Forever' da diğer büyük jazz' cılarla beraber müzik yapma şansını yakalamıştır.

Çok şey söylenebilir kendisi için kuşkusuz. Dünyanın sayılı müzisyenleriyle birlikte çalışma yapan bu müzisyen özellikle latin jazz denilince belki de akla ilk gelen isimlerden bir tanesidir.


-Leonid Agustin-Cosmopolitan Life
-Splendido Hotel
-Laughlin-Lucia-Passion Grace and Fire

-
Horgas Eszter ise bir başka çalgı da usta kadın sanatçılardan bir tanesidir. Yan Flüt denilince benim aklıma ilk gelenlerdendir açıkçası.

Onun da web sitesini yazayım;

Yan flütün tüm tekniklerini olağanüstü bir yetenekle kullanan bu Macar asıllı sanatçı klasik müziğin dışında da yaptığı müzikle çok daha geniş kitlelere ulaşabilmeyi becerebilmiş bir sanatçıdır.

Yani bir hayalim vardır bu anlamda, Ian Anderson, ki benim ilahlarımdan bir tanesidir , ikisinin bir arada olduğu bir konserde düşlüyorum kendisini. Sanırım dünyanın en mutlu insanlarından bir tanesi olurdum kuşkusuz.

Bu hayalime şimdilik ulaşabilme şansım yok gibi gözükmekte. Ama eğer bu albümü dinlerseniz çok daha başka bir mutluluk yaşayacaksınız. Kendi çalgılarında usta iki müzisyen gerçekten son derece başarılı bir performansın ötesinde güzel tınılar bırakacaktır kulaklarınızda

Uzun lafın kısası dinleyin derim, kaçırılmamalıdır. Jazz , klasik, latin seviyorsanız bir başka üçü bir arada muhteşem albüm...

1 yorum:

titus andronicus dedi ki...

Yine olağanüstü bir albüm eklemişsiniz.

Al Di Meola bana göre de çok farklı yerde bir müzisyendir. Yeteneği ve uslubu gerçekten tartışılacak gibi değildir.

Ve yine yan flütte son derece önemli isimlerden bir tanesi olan Horgas Eszter için de çok fazla söylenecek bir şey yokmuş gibi geliyor.

Hayaliniz ise olağanüstü.Ian Anderson yan flütte muhteşem bir kişi olmakla beraber Horgas ise eğitimini salt bu çalgıda yapmış ve usta noktasına gelmiş bir sanatçıdır. Gerçekten her ikisinin aynı sahnede bir düeti kaçırılacak bir şey olmasa gerek.

Bunun dışında bu albüm seçilen parçaların niteliğiyle de olağanüstüdür.

Ve parçalar seslendirilirken öylesine güzel doğaçlamalar vardır ki, insan oturduğu yerden kalkamayacak kadar büyüleniyor ve bunun bir de konser performansı olduğu hesaba katılacak olursa, inanılmaz bir albüm eklemişsiniz.

Stüdyoda herşey kolaydır, sanatçıları büyük yapan bence sahnedeki duruşlarıdır.

Çok ama çok teşekkürler, hatırlattığınız için.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..