...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

27 Ağustos 2009 Perşembe

.:Vangelis-1996-Oceanic:.



01.Bon Voyage
02.Sirens Whispering
03.Dreams Of Surf
04.Spanish Harbour
05.Islands Of The Orient
06.Fields Of Coral
07.Aquatic Dance
08.Memories Of Blue
09.Song Of The Seas



albüm bilgisi

Van Gelis, asıl adıyla Evangelos Odysseas Papathanassiou 29 Mart 1943'te Yunanistan'ın Volos kentinde dünyaya geldi. 4 yaşında beste yapmaya başladı ve büyük ölçüde kendi kendini yetiştirdi. Geleneksel piyano derslerini almayı reddetti ve kariyeri boyunca nota yazma ve okuma konusunda kapsamlı bilgisi olmadı. Atina Güzel Sanatlar Akademisi’nde resim okudu.

bu albüm bence parça parça dinlenecek bir albüm değil, bir bütünlük var içinde yani baştan sona dinlemeniz gerekiyor araya hiçbirşey sokmadan-bisikletle dolaşırken ya da bir kitabın içerisine sokmaya çalışırken kendinizi, daha iyisini bulamazsınız.İnsanı gerçekten okyanusun derinliklerinde yeni yaşamlar vaat eden güzelliklere götürüyor,
belkide hayat sudan başladığı için..

diğer albümleri


web sitesi
(o kadar çok albümü varki resmi sitesi bile 2000 yılından beri yapım aşamasında:)


not: bu albümle ilgili duygularını çok güzel
bir şekilde dile getiren Titus dostumuzun
yazısını mutlaka okuyun...

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..