...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

9 Ağustos 2009 Pazar

.:Oldboy-2003-Chan-Wook Park:.




1. Look Who's Talking
2. Somwhere in the Night
3. Count of Monte Cristo
4. Jailhouse Rock
5. In a Lonely Place
6. It's Alive!
7. Searchers
8. Look Back in Anger
9. Four Seasons
10. Room at the Top
11. Cries and Whispers
12. Out of Sight
13. For Whom the Bell Tolls
14. Out of the Past
15. Breathless
16. Old Boy
17. Dressed to Kill
18. Frantic
19. Cul-De-Sac
20. Kiss Me Deadly
21. Point Blank
22. Farewell, My Lovely
23. Big Sleep
24. Last Waltz


albüm bilgisi

Aksiyon filmlerini pek sevmeyen biri olarak uzun bir süre seyredip seyretmeme konusunda kararsız kaldığım ancak seyrettikten sonra iyi ki seyretmişim dediğim filmlerden bir tanesi.

Son derece güzel bir kurgulanışı var öykünün. Evine dönerken kaçırılan ve tam 15 yıl kapalı odada tutulan bir insanın 15 yıl dan sonra serbest bırakılışı ve bu süreç içersinde ondan mutluluğunu çalan insanlara karşı açtığı bir savaş gibi gözükebilen ilginç bir film.

2004 Cannes Film Festivalinde juri büyük ödülü alan bu Güney Kore filmi son derece önemli konulara vurgulama yapmaktan ta kaçınmıyor. Filmi izledikten sonra insanoğlunun en üst sınırlara varabilecek vahşiliğine son derece haklı nedenleri kolaylıkla bulabilme ve yaşama güdüsünün olağan üstünlüğüne karşı bir kez daha dikkatinizi veriyorsunuz.

Filmin ana temasını izleyenlerin görüşüne göre verebilmeyi de ihmal etmemiş yönetmen. Bazılarımız o intikam duygusunun yakıcı ateşini birincil olarak görebilirler, kurtuluş çabasını önemseyebilirler, başkaldırıyı baz alabilirler, ya da benim gibi gerçekle yüzyüze gelebilmek sanıldığı gibi pek de kolay bir şey değildir, çünkü gerçeklerin etkisi öylesine yakıcı olabilir ki tek bir çözümü beraberinde getirir bu gerçekle selamlaşmak o da ölmek diyebilirsiniz. Ancak yaşama güdüsü ölümden çok daha ağır bastığında ne yapabilirsiniz? Ölümle eş değerde olabilecek başka bir eylem biçimi var mıdır yaşarken diye sorarsınız…Filmin son karesinde yüzünüze tokat gibi çarpan bu gerçeğin rüzgarında asılı kalırsınız.

ve filmin müziği;

Hepsi ama hepsi birbirinden güzel müzikler.


Müzik
Young-Wuk Cho

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..