...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

6 Ağustos 2009 Perşembe

Dulce Pontes-Ennio Morricone-Focus







01-Cinema Paradiso
02-A Rose Among Thorns
03-Renascer
04-No Ano Que Vem
05-Your Love
06-Amalia Por Amor
07-Nosso Mar
08-Antiga Palavra
09-Luz Prodigiosa
10-The Ballad of Sacco e Vanzetti
11-Someone You Once Knew
12-Voo
13-I Girasoli
14-Hause of No Regrets
15-Barco Abandonado
16-O Amor A Portugal




albüm bilgisi


Portekiz'in bence yine en önemli seslerinden biri Dulce Pontes.


Kusursuz bir ses sanki onun ki. Fadonun dışında söylediği bir çok hit olmuş şarkı vardır. Uluslar arası müzik arenasında Fado'da belki de en fazla tanınan şarkıcıdır. Bir çok sanatçıyla yaptığı şarkılar vardır ama o kendi ülkesinin folk şarkılarını ve fado'yu kusursuz güzellikte söyler.


Ters bir yerden başlayarak, onun belki de en fazla sevdiğim albümüyle başlayacağım. Ennino Morricone ile 2004 yılında yaptığı Focus albümüyle. Güzel bir orkestra eşliğinde sadece fado'nun değil bildiğimiz bir çok şarkının fado'nun kraliçelerinden Dulce Pontes'in yorumuyla….


Bu albümde benim favori parçam 9. şarkı Luz Prodigoasa'dır. Usta bir yorum, ve olağanüstü bir ses.


Ve bir de bana soracak olursanız en başarılı albümlerinden biri olan Cominhos, bu albümde son parça; Porto'yla başarının doruğuna çıkıyor.


diğer albümleri


-Caminhos
-O Primeiro Canto
-O Coração Tem 3 Portas-2CD
-Lagrima
-Lusitana
-Tell Me ( single )
-Momentos


0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..