...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Rolf Lislevand-Nuove Musiche



01. Arpeggiata addio
02. Passacaglia antica I
03. Passacaglia andaluz I
04. Passacaglia antica II
05. Passacaglia cromatica
06. Passacaglia antica III
07. Passacaglia cantus firmus
08. Passacaglia celtica
09. Passacaglia spontanea
10. Passacaglia andaluz II
11. Toccata
12. Passacaglia cantata
13. Corrente
14. Corrente
15. Toccata
16. Ciaccona
17. Toccata cromatica


şifre=www.kevokmusic.com




albüm bilgisi;

sanatçılar;

Rolf Lislevand-archlute,theorboe,
baroque guitar
Bjorn Kjellemyr; colascione, double-bass
Arianna Savall; triple harp,voice
Guido Morini; organ, clavichord
Pedro Estevan; percussion
Marco Ambrosini; nyckelharpa
Thor-Harald Johnsen; chitarra battente

Birbirinden değerli müzisyenlerin bir araya gelerek barok ağırlıklı müzik çalışmaları.Ancak müziği dinlediğiniz zaman barok döneme sadık kalınarak flamenko ritimlerini,tipik celtik folk müziğini ve özelliklerini de bulabileceğiniz olaganüstü güzel bir çalışma.

Açıkcası dinlerken asıl yapmak istediğiniz müziğe sadık kalarak o müzik türünü farklı ritim ve özelliklerle bu denli güzel bir şekilde yapılanmasına uzun zamandan beri tanık olmamıştım.

Müzikte bir çok anlamda deneysel çalışmalar yapılırken aslının bozulması son derece kolaydır. İnanılacak gibi değil, flamenkonun içinde dahi barok özellikleri bulabilmek son derece keyif verici bir şey oldu benim için.

1 yorum:

serin dedi ki...

Gerçekten inanılmaz bir müzik şöleni.

Hemen hemen tüm albümlerde insanı bilgilendiren açıklamalarda büyük bir farklılık yaratılmış.Gerçekten barok döneme ait bir özellik flamenko, celtic gibi müziklerle nasıl bezenebilir?

Muhteşem bir düşünüş ve yorum.

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..