...

Ku-Ba-Ba Blog'taki yazılar ve album tanıtımları Motet & Sudaay tarafından hazırlanmaktadır-Müzik dünyasında belli bir değer yaratmış isimlerin tanıtılması amacıyla hazırlanmış bir blogtur..

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Giulio Caccini-Le Nuove Musiche


1-Amor, ch'attendi
2-Amor, io parto
3-Tu ch' hai le penne, amore
4-Non ha'l ciel
5-Alme luci beate
6-Vedro'l mio sol
7-Dolcissimo sospiro
8-Dalla porta d'oriente
9-Amarilli mia bella
10-Movetevi a pietà
11-Belle rose porporine
12-Queste lagrim'amare
13-Torna, deh torna
14-Con le luci d'un bel ciglio


şifre=www.kevokmusic.com



albüm bilgisi;

sanatçılar;

Montserrat Figueras: vocal
Hopkinson Smith: lute, baroque guitar
Robert Clancy: baroque guitar, chitarrone
Jordi Savall: viola da gamba
Xenia Schindler: harp

1546-1618 yılları arasında yaşamış olan İtalyan besteci Giulio Caccini'nin eserleri soprano Montserrat Figueras tarafından seslendirilirken ona eşlik eden sanatçılar arasında Jordi Savall adına dikkatinizi çekmek isterim.

Viola da gamba adı verilen erken barok dönemine ait bu çalgı o dönemlerde yaşamış olan Sainte Colombe tarafından en üst seviyesine çıkartılmıştır. Son derece ilginç ve katı bir müzisyen olan Colombe'nin yaşamını anlatan bir film gerçekten bestecilerin yaşamlarını anlatan filmler arasında bence en iyilerden bir tanesidir. Bu filmde de viola da gamba'yı Jordi Savall seslendirmiştir. Tous les Matins du Monde isimli bu film müziklerinde çaldıklarını 2007 tarihinde İstanbul Müzik Festivali kapsamında Aya İrini de seslendiren Jordi Savall'a eşi soprano Monserrat Figueras eşlik etmiştir.

Olağanüstü bir sesten olağanüstü müzisyenlerle erken barok müzikleri..

0 yorum:

Yorum Gönder

ku ba ba..

Mitolojide, ay Kibele'nin simgesidir, zira o, aynı zamanda, aytanrıçasıdır da... ... Anadolu uygarlıkları içinde en dikkat çekici özelliklere sahip olan Kibele, aynı zamanda "Kubile", " Agdistis" "Artemis" ,"Vuruşemu", "Hepat" ve Frigler'de KUBABA olarak bilinir. ... O dönemde toplumda kadın erkeğe eşdeğer konumdaydı ve " Kybele" ismi de bu inancı simgelemektedir. ... Bu blog ise kadına ve müziğe yani, hayatı besleyen iki kaynağa adanmıştır..